Campagna " Un Milione di Firme"per chiedere l'abolizione delle leggi discriminatorie nel confronto delle donne iraniane , è nata il 27 Agosto del 2006 con 52 firmatari chiedendo l'abolizione delle leggi discriminatorie nel confronto delle donne e l'uguaglianza delle leggi nei confronti delle donne e degli uomini in Iran . Noi ,un gruppo delle attiviste della Campagna "Un Milione di Firme " In Italia sosteniamo le nostre sorelle in Iran .
martedì 29 settembre 2009
پروین اردلان با دو سال تأخیر جایزه سال ۲۰۰۷ بنیاد اولاف پالمه را گرفت
پروین اردلان با دو سال تأخیر جایزه گرفت
پروین اردلان فعال جنبش زنان در ایران و برنده جایزه سال ۲۰۰۷ بنیاد اولاف پالمه، روز جمعه طی مراسمی در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب گوتنبرگ (۲۳ تا ۲۶ سپتامبر) دیپلم افتخار این نهاد را با دو سال تأخیر از دست پیر شوری، سخنگوی بنیاد اولاف پالمه و سفیر سابق سوئد و یواکیم پالمه فرزند اولاف پالمه دریافت کرد.
جایزه اولاف پالمه از سال ۱۹۸۷ به منظور پاسداشت تلاشهای بشردوستانه اولاف خواکیم پالمه، نخستوزیر پرآوازه سوئد، و یک سال بعد از ترور او در سال ۱۹۸۶ با هدف ایجاد تفاهم بینالمللی و امنیت مشترک به افراد مختلف اهدا شده است.
پروین اردلان قرار بود این جایزه را روز ششم ماه مارس (شانزدهم اسفند) سال ۲۰۰۷ در مراسمی در بنیاد اولاف پالمه در استکهلم دریافت کند؛ اما سه روز پیش از برگزاری مراسم، هنگام خروج از کشور با ممانعت ماموران فرودگاه روبهرو شد و به او اجازه پرواز داده نشد.
روز جمعه خبرگزاری «ت ت» در سوئد نوشت: «پروین اردلان از دریافت این جایزه خوشحال بود و در میان جمعیت علاقهمندی که در آنجا حضور داشتند، اعلام کرد که قصد کوتاه کردن صدای اعتراض خود را ندارد.»
این روزنامهنگار و فعال حقوق زنان همچنین تأکید کرد که جایزه بنیاد اولاف پالمه به همه زنان ایران تعلق دارد که جامعه جهانی صدای بلند اعتراضشان را در ماههای اخیر به طور شفافی شنیده است.
پروین اردلان که خود را یک فعال اجتماعی میداند و نه یک سیاستمدار، گفت که «شرایط در ایران تغییر کرده است. تغییرات اجتماعی نیز به سرعت اتفاق نمیافتد. تغییرات امروز جامعه ایران محصول حدود ۳۰ سال فعالیت تمامی جنبشهای اجتماعی از جمله جنبش زنان است.»
درباره چگونگی ارتباط فمینیستها با همدیگر و اینکه فعالان اجتماعی کشورهای اروپایی چه کمکی میتوانند به جنبش زنان ایران بکنند، پاسخ داد
چنین پرسشهایی اغلب از سوی روزنامهنگاران و فعالان حقوق بشر که در کشورهای مختلف فعالیت میکنند، مطرح میشود؛ ولی ما نیاز به کمک نداریم. ما به شکلگیری یک شبکه گسترده از زنان و فعالان این عرصه در کشورهای مختلف خاورمیانه، اروپا و داخل ایران نیاز داریم تا بتوانیم با همدیگر تبادل اطلاعات داشته باشیم و از این طریق به همدیگر کمک کنیم
پروین اردلان یکی از پایهگذاران مرکز فرهنگی زنان و از اعضای اولیه کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیضآمیز علیه زنان در ایران است. او به دعوت مجله فمینیستی «Bang» به سوئد سفر کرده است.
پروین اردلان، متولد سال ۱۳۴۵ و فارغالتحصیل رشته روزنامهنگاری در مقطع لیسانس و رشته مطالعات زنان در مقطع فوق لیسانس است. او در نشریات مختلفی فعالیت کرده است و از جمله سردبیر نشریه اینترنتی «تریبون فمینیستی ایران» و عضو تحریریه مجله اینترنتی «زنستان» بوده است.
پروین اردلان علاوه بر روزنامهنگاری، در زمینه تألیف و تدوین کتاب نیز فعالیت کرده است. در این زمینه میتوان به کتاب «سناتور» اشاره کرد که با مشارکت نوشین احمدی خراسانی در سال ۱۳۸۲ منتشر شده است و به فعالیتهای مهرانگیز منوچهریان در زمینه مبارزات حقوقی زنان در ایران میپردازد