domenica 10 maggio 2009

Impedito l'espatrio a Narges Mohammadi, attivista per la difesa dei diritti umani in Iran e stretta collaboratrice dell'avvocatessa Shirin Ebadi


http://www.lastampa.it/_web/_servizi/agr/newsagr.asp?id=BA7F9A45-9989-4378-A540-CD2ADAAC7F8F
È stato Ritirato il passaporto a collaboratrice del Nobel per la Pace Ebadi

Impedito l'espatrio a Narges Mohammadi, attivista per la difesa dei diritti umani in Iran e stretta collaboratrice dell'avvocatessa Shirin Ebadi, Premio Nobel per la Pace. La donna era in partenza per il Guatemala per partecipare a una conferenza internazionale di donne Premi Nobel in programma da oggi al 12 maggio. Venerdi' scorso, mentre la donna stava per imbarcarsi all'aeroporto di Teheran, sarebbe stata bloccata da alcuni agenti che le avrebbero ritirato il passaporto. ''Non c'e' nessuna inchiesta aperta nei miei confronti e non ho nessuna condanna, e quindi lasciare il Paese era mio diritto'', ha denunciato Mohammadi. (Agr)

La notizia in altri siti

http://www.corriere.it/notizie-ultima-ora/Esteri/Iran-ritirato-passaporto-collaboratrice-Nobel-Pace-Ebadi/10-05-2009/1-A_000021020.shtml

http://www.instablog.org/ultime/46965.html

نرگس محمدی و ثریا عزیزپناه ممنوع الخروج شدند
18 اردیبهشت 1388
http://www.feministschool.org/spip.php?article2508

کانون مدافعان حقوق بشر: نرگس محمدی، رییس هیأت اجرایی شورای ملی صلح و ثریا عزیز پناه عضو شورای ملی صلح که قصد داشتند صبح روز جمعه 18 اردیبشت ماه 1388 برای انجام سخنرانی در نشست جهانی زنان به گواتمالا سفرکنند، در فرودگاه بین المللی امام خمینی تهران، ممنوع الخروج شدند.

به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، ممانعت از سفر محمدی و عزیزپناه به گواتمالا در حالی صورت گرفته است که قرار بود این دو فعال مدنی در نشست جهانی زنان که برگزار کنندگان آن برندگان جایزه صلح نوبل هستند، سخنرانی کنند. این نشست با موضوع «نقش زنان در دموکراسی در جهان» و با حضور زنان بیش از 30 کشور جهان از دهم تا دوازدهم «می» برگزار می شود. محور سخنرانی نرگس محمدی، «نقش زنان در دموکراسی در ایران» و محور سخنرانی ثریا عزیزپناه، «نقش زنان در دموکراسی در منطقه خاورمیانه» بود.

جلوگیری از سفر نرگس محمدی و ثریا عزیزپناه به گواتمالا در حالی صورت گرفته است که مهر خروج بر روی پاسپورت آنان زده شده و محمدی و عزیزپناه آماده سوار شدن به هواپیما بودند.

پیش از این نیز از سفر برخی فعالان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی که برای شرکت در نشست های مختلف علمی و فرهنگی قصد عزیمت به کشور دیگری را داشتند، ممانعت به عمل آمده بود.

محمدی نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر و از جمله فعالان مدنی است که در حوزه های حقوق زنان و مطبوعات نیز فعال بوده است. بر همین اساس کمیته علمی بنیاد الکساندر لانگر جایزه بین المللی سال 2009 خود را به نرگس محمدی اهدا کرد. بنیاد الکساندر لانگر که یک سازمان غیردولتی است و در سال 1999 تاسیس شده به مسائل اجتماعی و صلح توجه دارد و مرکز آن در شهر بلزانو(ایتالیا) است. مراسم اهدای این جایزه در ماه جولای و در حین فستیوال اروپا مدیترانه خواهد بود. عزیزپناه نیز مدیر عامل «کانون مشارکت در پاکسازی مین» است که به مشکلات مردم پنج استان مرزی ایران می پردازد که در دوران جنگ ایران و عراق آلوده به مین شده اند. او همچنین مدیرمسئول نشریه کردی- فارسی راسان است.

پاسپورت محمدی و عزیزپناه پس از آنکه ممنوع الخروج شدند، توسط مأمور مسئول ضبط شد و آنان باید به دادگاه انقلاب مراجعه کنند.